SIEMKA

Astridlaan 99 - 3900 Overpelt
+32 (0)474 707 438
info@pleisterwerken-siemka.be

Microtopping is de perfecte afwerking voor vloeren, wanden en overige oppervlaktes, zoals meubels, aanrechtbladen, ... en geeft uw omgeving een vleugje exclusiviteit.


Het is praktisch, innovatief en snel.
Door de variatie aan kleuren, effecten en afwerkingen, kunt u ieder oppervlak personaliseren en in slechts een paar dagen volledig aanpassen aan elke smaak.
Elke toepassing is uniek en wordt handmatig aangebracht.

Microtopping is een polymeer-cement-systeem op waterbasis, dat gebruikt wordt voor het verwezenlijken of renoveren van gietvloeren, muren en meubelen waardoor het geschikt is voor zowel binnen als buiten.
Het is perfect geschikt om oppervlaktes te voorzien van een minimalistisch en modern uiterlijk.

Microtopping is “groen” en milieuvriendelijk en bovendien een “slim” product, omdat het voldoet aan de huidige eisen wat betreft toepassing & kwaliteit.

Microtopping maakt elk interieur uniek en exclusief.
Het is ideaal in een modern en minimale omgeving, maar tegelijkertijd kan het een landelijke stijl of rustieke stijl verrijken met een stijlvol accent.
Vele artistieke ontwerpen en effecten zijn mogelijk dankzij onze verschillende applicatietechnieken (verzuringen), kleuren of vegen, om uw vloer precies te maken zoals u het wenst.

En een microtopping vloer of wand vraagt slechts 3 a 4 millimeter dikte waardoor het ons de mogelijkheid geeft om om elke omgeving van een heel nieuw uiterlijk te voorzien en nog grotere oppervlakken in één stuk te bekleden, zonder voegen of onderbrekingen, waar we bij andere 'cement' vloeren de aansluitende ruimtes toch moeten onderverdelen om barsten of scheuren tegen te gaan.
Dus het is mogelijk om grote naadloze oppervlakten en vloeren te realiseren die natuurlijk aanvoelen en praktsich in onderhoud zijn.

Microtopping heeft als voordeel dat het zelfs onbehandeld geen verkleuring geeft als er water op blijft staan, en is bijgevolg ook uitstekend geschikt voor buiten.

Inovatief

Microtopping is slechts 3 mm dik, waardoor het op elk type oppervlak kan worden aangebracht, vanwege de bijzondere, hechtende kenmerken.

Microtopping hecht perfect aan elk type oppervlak.
U kunt het zelfs aanbrengen op hout, glas, tegels en zelfs op vloerverwarming presteert het perfect.
Het maakt niet uit waarop, Microtopping hecht altijd snel.

Het is stootvast en bestand tegen impact, slijtage en druk, waardoor het zelfs geschikt is voor intensief gebruik en in elke omgeving of situatie.
Dit geldt voor interieurs, exterieurs en plekken die veel blootgesteld zijn aan klimaatinvloeden.

Microtopping belemmert de indringing van water en strooizouten en is bestand tegen uv-straling en elementen in het algemeen.

Dit alles is mogelijk zonder een afbreuk op stijl.
De ondergrond hoeft in de meeste gevallen niet verwijderd te worden en uw huis of werkplaats de ruimte hoeft niet ondersteboven te worden gehaald.

Natuurlijke materialen

Microtopping is gemaakt van waterhoudende polymeren, die compleet vrij zijn van vluchtige organische stoffen, en natuurlijke cementdragende ingrediënten.
Het speciale, vloeibare polymeer kan worden met de Microtopping Basislaag, Microtopping HP-laag of de Microtopping Finish laag.
Het resultaat is een ultraresistente afwerkingslaag met tal van de esthetische karakteristieken van beton.

Hand gemengd

Microtopping is een staaltje vakmanschap, geheel handmatig aangebracht.
Het mengsel wordt nooit van tevoren gemaakt, maar wordt in opdracht ter plekke vervaardigd door de deskundige handen van de getrainde en erkende specialisten, zodat u gegarandeerd het gewenste resultaat verkrijgt.

De toepassing van Microtopping kan in een paar eenvoudige stappen voor iedere klant op maat worden gemaakt.
Na bereiding van het product wordt de ondergrond die bedekt gaat worden gladgemaakt.
Twee lagen Microtopping Basislaag worden aangebracht, gevolgd door één of twee lagen Microtopping Afwerklaag om de door de klant gewenste afwerking te bewerkstelligen.

Verhard meubilair

Het is bovendien zelfs mogelijk verhard meubilair te behandelen met Microtopping om een egale, minimalistische en moderne sfeer te creëren.

Stoelen, tafels, lampen, ... Microtopping kan echt overal op worden aangebracht.
Het maakt niet uit of u ontwerper of architect bent, of simpelweg dingen maakt, u kunt uw creativiteit de vrije loop geven.

Wij kunnen Microtopping aan al uw ontwerpen of projecten aanpassen, zonder formaatbeperkingen.
Bijna geen idee is te gek voor Microtopping

Personaliseren

Naar elke wens aan te passen met Verschillende kleuren, effecten en afwerkingen

Het biedt een heel natuurlijk effect en een originele, moderne uitstraling.
U kunt kiezen uit een uitgebreid aanbod van kleuren en structuren, zowel rustig als decoratief.
En als final touch is het zelfs mogelijk te kiezen oor een glanzende, matte of een natuurlijke eindafwerking.
Dankzij Microtopping kunt u elke ruimte naar eigen smaak inrichten.

Continuïteit

Een van de grootste voordelen van Microtopping is de mogelijkheid om het aan te kunnen brengen op nagenoeg elke ondergrond zonder aansluitnaden.
Hierdoor is Microtopping de ideale afwerking voor een frisse, uniforme en ruimtelijke sfeer.

Microtopping is ideaal voor degenen die een hekel hebben aan bijvoorbeeld het voegwerk tussen tegels.
Het is mogelijk ononderbroken oppervlaktes te creëren zonder voegen, zodat elke ruimte zijn eigen uitstraling krijgt.
Zo komen uw ideeën tot stand, naadloos.

De bijzondere kenmerken van Microtopping maken het tevens perfect geschikt voor verticale oppervlaktes, zoals bijvoorbeeld keukenwanden, badkamers, douchecabines etc.
Door de afwezigheid van voegen en aansluitnaden, wordt de ruimte optisch verlengd en groter door het gevoel van diepte.

Microtopping stoot geen schadelijke vluchtige stoffen uit en valt onder de hoogst mogelijke A+-klasse.

Uitstekende geleiding voor het verminderen van energieverbruik dankzij de dubbele lambdawaarde (λ=0.46) van een houten oppervlak.

Is bestand tegen sterke chemische stoffen. Doordat Microtopping vlak en naadloos is, is het gemakkelijk en snel schoon te maken met een vochtige doek en een mild, niet-schuimend schoonmaakmiddel.

Verschillende afwerkingen bieden verschillende mate van antislip. Glad bij interieurvloerbedekking en ruwer wanneer er een grotere mate van antislip benodigd is, bijvoorbeeld in buitenruimtes of doucheruimtes.

Door het kiezen voor het juiste beschermende coating wordt Microtopping een product met een grote mate van wachtdichtheid, perfect voor badkamers en douches. Bij het vaststellen van de diepte van waterdichtheid onder druk, bleek Microtopping volledig vrij te zijn van indringing.

Microtopping is vlam- (Europese klasse A2FL) en rookbestendig (klasse S1). Hierdoor kan het bijna in alle ruimtes gebruikt worden, zowel privé als zakelijk.

Microtopping is bestand tegen de hardste klappen. Microtopping beoordeeld met een “Klasse 3 – IR>20″, wat het equivalent is van een 1 kilo zwaar, rond voorwerp dat van 2 meter hoogte valt. Het proefstuk was na de impact intact.">

Microtopping is superieur wat betreft de stootvastheid, bestendigheid tegen krassen en gebruikssporen. Talloze tests (waaronder oppervlaktehardheid en beschadigingen), die zijn uitgevoerd in overeenstemming met verschillende Europese regelgevingen, hebben de unieke kenmerken van Microtopping laten zien.

Geen krassen, zelfs niet onder druk. Testen met eenb 90 kilo zware stoel met W-type wielen en zacht polyurethaanprofiel werd 25.000 keer over een Microtopping-vloer gerold. Het resultaat van deze test was “geen zichtbaar effect”.

Microtopping is twee keer zo bestendig als hout. Een stalen bol met een diameter van 10 mm in Microtopping werd op een betonnen vlak geplaatst, door middel van een lading van 1000N. Uit de test kwam een resultaat van 9,6 kg/mm² naar voren, meer dan twee maal zoveel als een houten vloer met hoge resistentie (4,51 kg/mm²).

Microtopping hecht aan ieder oppervlak. Door de polymeersamenstelling, hecht Microtopping zich sterker dan traditionele hechtmiddelen voor vloermateriaal, zodat absolute veiligheid gegarandeerd is. De resultaten van de zogenaamde “scheurtest” waren hoger dan 2.5 Nmm2.

Microtopping is elastischer dan beton. In tegenstelling tot traditionele materialen (tegels, marmer en beton), heeft Microtopping elastische eigenschappen, waardoor het kleine vervormingen kan ondergaan zonder te scheuren. Hierdoor kan het aangebracht worden op speciale oppervlaktes zoals de meeste houten oppervlaktes.

Microtopping een EC-gecertificeerd product.

SIMPEL, SNEL EN HANDGEMAAKT

Microtopping is vakkundig vervaardigd, snel aan te verwerken.
Toch is een gecertificeerde verwerker van Microtopping noodzakelijk om een perfect resultaat te waarborgen.

De materialen waaruit Microtopping bestaat, worden voor ieder project met de hand gemengd.
Het is daarom essentieel om de juiste “formule” te weten om de uiteindelijke productkwaliteit te verkrijgen.

Er zijn tal van technische aspecten die in acht moeten worden genomen en die de Microtopping specialist heeft geleerd door vele trainingsuren.

Applicatie

De applicatie is afhankelijk van :
Het type oppervlak en de bestaande ondergrond beton, zand-cement, tegels, zelfverdichtend beton)
Degenen die de taak uitvoeren, dienen voorgeschreven materialen te gebruiken en de exacte verwerkingstechnieken te volgen.

Voorbereiden Ondergrond

Het oppervlak wordt van tevoren geprepareerd en glad gemaakt, ongeacht het materiaal.
Beschadigde delen worden gerepareerd (scheuren, gaten, verlagingen…).
Hierna worden er één of meer lagen epoxycoating of meerdere lagen primers aangebracht, afhankelijk van het type en de conditie van de bestaande ondergrond.
Het schoonmaken van het oppervlak.

Microtopping

Aanbrengen van Microtopping Basislaag (Eerste laag)
Als deze droog is, oppervlaktes schuren en stof verwijderen
Aanbrengen van Microtopping Basislaag (Tweede laag)
Als deze droog is, oppervlaktes schuren en stof verwijderen
Aanbrengen van een Microtopping Afwerklaag - HP of Finish (Eerste laag)
Als deze droog is, oppervlaktes schuren en stof verwijderen
Indien nodig, Microtopping Afwerklaag tweede keer aanbrengen
Als deze droog is, oppervlaktes schuren en stof verwijderen.

Bescherming

Na een paar dagen is het aan te raden een beschermende coating aan te brengen.
Het type coating wordt gekozen al naar gelang de belasting, het gebruiksdoel van het oppervlak en omgevingsinvloeden.
De soorten coatings die we aanraden zijn Ideal Sealer, Ideal PU WB en Ideal Pu78.

Uitgebreid kleuren palet naar voorkeur en stijl

Base Grey
White
Silver Grey
Olive grey
Beige grey
Charcoal
Smoke
Black
Tortora
Ash White
Olive
Mapplewood
Ivory
Yellow
Cappuccino
Rose
Mattone
Terracotta
Chocolate
Brown
Lavanda
Marine
Aquamarina
Pale Blue
Sky Blue
Blue

Onderhoud

Er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die erg effectief zijn bij het in goede conditie houden van een Microtopping-vloer.

Leg een deurmat bij de ingang die stof, zand en schurende deeltjes opvangt.

Gebruik regelmatig een bezem of stofzuiger.

Voorzie de onderkant van meubels van viltpads, vooral bij verplaatsbare objecten zoals stoelen.

Tijdens het verplaatsen van zware meubels is het aan te raden een wollen doek onder de voet of onderkant van het meubelstuk te plaatsen, zodat er geen lelijke krassen in de beschermlaag kunnen ontstaan.

Bescherm de vloer met karton, wollen doeken en nylon lakens wanneer u schilder-, elektrische of loodgieterswerkzaamheden uitvoert, of meubels verwijdert of verplaatst.

Het schoonmaken van een Microtopping-vloer is erg simpel: neem met een vochtige doek het oppervlak af, met toevoeging van een beetje mild, niet-schuimend schoonmaakmiddel voor vloeren.

Het is raadzaam om periodiek de vloer te behandelen met beschermende producten die gebaseerd zijn op afbreekbare, zelfpoetsende was, opgelost in water.

Alleen pH-neutrale, niet-agressieve schoonmaakmiddelen worden aangeraden.

Ook al is de vloer met een coating beschermd tegen snelle absorptie van per ongeluk gemorste vloeistoffen, het is belangrijk te weten dat alle vloeistoffen, met name die meestal binnenshuis te vinden zijn, zoals wijn, oliën, azijn en koffie, zo snel mogelijk van alle Microtopping-oppervlaktes verwijderd moeten worden, om te voorkomen dat zij in de vloer trekken.